Ortodonti tedavileri arasında yer alan diş teli uygulamasıyla ilgili akıllarda pek çok soru işareti bulunmaktadır. Bunların başında ise diş teli nasıl takılır ve ağrı olur mu gibi sorular yer almaktadır. Diş tellerinin takılabilmesi için öncelikle hastanın işlem öncesinde detaylı bir ağız ve diş temizliği yapması gerekir. Rutin fırçalamalara ek olarak diş ipi vb. ekipmanlar kullanılarak diş araları da güzelce temizlenmelidir.

Bu işlemin ardından klinikte ayrıca bir temizlik işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Tamamen temizlenmiş olan dişler artık tel takılmaya uygun hale gelmiştir. Metal braket olarak adlandırılan diş telleri Torbalı ortodonti doktoru tarafından takılır. Bunun için ağız içinde bir takım işlemler yapılır.

Ağız ve dişler temizlendikten sonra dişlerin kurutulması işlemi gerçekleştirilir. Tellerin arkasına uygulanan yapıştırıcının başarılı olması için dişlerin kuru olması gerekir. Aynı şekilde tükürük salgıları da diş teli takılmasını zorlaştırabilir. Bu sebeple ayırıcı adı verilen ekipmanlar kullanılır. Ayrıca hastadan uygulama esnasında diş ve dudaklarını oynatmaması da istenir.

Metal braketler olan diş tellerinin arkasına yapıştırıcı sürülerek dişlerin üzerine dikkatle yapıştırılır. Bu aşamada hem hekimin hem de hastanın dikkatli olması gerekir. Takılacak olan diş telleri, tedavinin sonrasındaki dişlerin görünümü açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle tel taktırma uygulamasını alanında deneyimli bir doktora yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Hastanın da uygulama esnasında ağız ve dilini oynatmaması uygulamanın sağlığı açısından önemlidir.

Diş Teli Takılırken Ağrı Olur Mu?

Merak edilen bir diğer konu ise diş teli takılırken ağrı olup olmadığı üzerinedir. Diş tellerinin takılması esnasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Ancak işlem sonrasında hasta tellere alışana kadar ağrı hissedilmesi mümkündür. Bahsedilen ağrı ise kişinin günlük hayatını etkileyecek boyutta olmamaktadır.

Diş Teli Kaç Seansta Takılır? Ne Kadar Sürer?

İzmir ilinde uygulanmakta olan Torbalı diş teli tedavisi büyük çoğunlukla 1, en fazla 2 seansta takılmaktadır. İlk muayeneye gelindiğinde diş hekimi hastadan uygulama öncesi bazı taleplerde bulunur. Eğer hasta verilen yönergeleri uygulayarak tel uygulamasına gelinirse tek seansta işlem tamamlanabilir.

Diş telinin takılması işlemi kişiden kişiye değişkenlik gösteren sürelerde olabilir. Dişlerdeki şekil bozukluğunun boyutu, hastanın genel ağız ve diş sağlığı gibi etkenler bu süreler üzerinde etkilidir. Ortalama olarak diş teli takılma süresi 1-1,5 saat aralığında sürmektedir.

Diş Teli Takıldıktan Sonra Dişler Ne Zaman Düzelmeye Başlar?

Ortodontik tedaviler arasında sayılan diş teli uygulamasının sonuç vermesi için hastanın sabırlı olması beklenir. Gözle görülür ve etkili sonuçların alınabilmesi için 6 ila 24 ay beklenmesi gerekebilir. Bu süre zarfında diş telleri takılı kalmalı ve doktorun verdiği bakımlar yapılmalıdır.

Vakaların çoğunda 12 aylık sürelerde sonuç alınabilmektedir. Verilen hizmetle ilgili olarak diş teli öncesi sonrası arasındaki gelişme hastalar tarafından büyük merak konusudur. Bu sebeple tel takılmadan önce çıkarıldıktan sonra fotoğraf çekilmesi söz konusu olabilmektedir.

Her ne kadar tedavinin süresi 6-24 ay aralığında değişse de hastaların periyodik olarak kontrole gelmesi önerilir. Hekim tarafından uygun görülen süreler çoğunlukla 4-6 haftalık periyotlar olmaktadır. Böylelikle diş hekimi ne aşamada olduğu değerlendirilebilmektedir.

Diş Teli Fiyatları

Dişlerdeki şekil bozukluklarını düzeltmek isteyen pek çok kişi diş teli fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Burada öncelikle diş tellerinin yalnızca tedavi metotlarından biri olduğunu belirtmek gerekir. Diş telleri metal braketler olurken bununla birlikte lingual braketler ve şeffaf braketler gibi tedaviler de yer alır.

Dolayısıyla edinilecek olan fiyat bilgisi de tedavinin türüne göre değişkenlik gösterecektir. Ayrıca işlemin kaç seans süreceği ve ne kadar sürede sonuç alınacağı da diş teli fiyatları üzerinde etkilidir. Kişinin tedavi süresince rutin kontrollere gelmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu da söz konusu fiyatları etkileyen önemli unsurlardan birisidir.

Bunlara ek olarak Torbalı ortodonti doktoru tarafından diş tellerinin fiyatı üzerinde etkili başka faktörler de bulunur. Kişinin genel veya özel sağlık sigortası bunların başında gelir. Ayrıca fiyatların her yıl güncellendiğini de ayrıca belirtmek gerekir. Diş teli tedavileriyle ilgili olarak merak ettiğiniz tüm diğer sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir